• София 1000, бул. “Витоша” №26 /вход ул. “Солунска“/
  • телефон: 02 980 40 01; +359 2 9801113
  • мобилен: + 359 897 868 031; + 359 87 6112699
  • email: office@oceantravel.bg

Почивки

Деветдневната почивка в Тайланд е изпълнена с интересни и приятни дейности, екскурзии и опознаване на страната. Ще се настаним в Пукет, град на едноименния остров, оживен туристически район с обширна и дълга пясъчна ивица. Тук се намира резерват за диви животни, както и националният парк Сиринат. Впечатляваща гледка са варовиковите скали, издигащи се високо от морето. Морската вода е прозрачна, освен международна можете да се насладите и на тайландска кухня.

Ще опознаем островите Пи-Пи с екскурзия до тях, която ще направим с лодка. Тук се намира пещерата Pileh и големият коралов риф Хин Кланг. Тук е сниман и филмът „Плажът“ с Леонардо ди Каприо. Големият остров е оживен туристически център, а малкият, на три километра от него, е необитаем. След разглеждането на островите можете да се отдадете на плаж върху финия пясък, плуване и шнорхелинг, или да посетите коралов риф.

Шоуто „Фантазия“ е впечатляващо с декорите и участието не само на артисти, но и на живи животни. Ще го видите при посещението на най-големия увеселителен парк на остров Пукет, с площ цели 57 хектара. Тук има и зоологическа градина и детски площадки. Паркът пресъздава джунгла, обградена от огромен тайландски дворец. Самото шоу запознава посетителите с културата на Тайланд. От тук можете да отнесете ръчно изработени сувенири.

Още една близка и световно известна дестинация е заливът Панг-Нга с острова на Джеймс Бонд. В залива има над 100 острова, повечето от които са малки. Северозападната му част е национален парк. Ще се отправим натам с лодка, за да видим острова Кох Тапу, където е снимана част от филма за Бонд „Мъжът със златния пистолет“. От тук можем да минем по маршрута на Бонд до два острова, образувани от разцепване при земетресение. Те изглеждат като навеждащи се един към друг. Ще посетим мюсюлманско селище, което е построено върху дървени колони. Естествено ще има време за плаж, къпане и шнорхелинг.