• София 1000, бул. “Витоша” №26 /вход ул. “Солунска“/
  • телефон: 02 980 40 01; +359 2 9801113
  • мобилен: + 359 897 868 031; + 359 87 6112699
  • email: office@oceantravel.bg

Почивки

Невъзможно е да опознаете Италия без да сте посетили столицата Рим. Живописно разположен на седем хълма, този най-голям италиански град и средище на исторически и архитектурни паметници и музеи се пресича от река Аниене.

А екскурзията ни ще започне с обиколка на древната част. Тук са Колизеумът, църквата Сан Клементе с мощите на Свети Кирил, Римският форум, Капитолият – най-малкият от седемте хълма. Задължително ще посетим и Палатинския хълм – тук според легендите се е намирала пещерата, в която вълчицата откърмила основателите на града Ромул и Рем. Ще обиколим римските форуми и ще видим Траяновата колона.

След древния Рим ще опознаем и бароковата част. Тук са красивите площади и фонтани, включително фонтанът Треви – тук трябва да хвърлите монета, за да се върнете отново в Рим в бъдещето.

Ватиканските музеи ще ви покажат още един свят на съкровища на изкуството, с около 28 зали с експонати от етруските и египетските времена, скулптури, фреските на Сикстинската капела – дело на Микеланджело, и много други.

Базиликата Свети Петър е известна като най-голямата църква в целия свят. Тук е погребан и първият апостол – Свети Петър. И тук се съхраняват ценни произведения на изкуството.
***
Спа почивката в Тоскана ще ви потопи в провинциалната атмосфера на Италия, с малки градчета и селца, множество лозя и плажове. По време на 8-дневната почивка ще имате възможност да посетите Флоренция, Пиза, Сан Джиминяно и Сиена, да опитате местните вина.
Флоренция е столицата на Тоскана, известна с катедралата си, статуята на Давид, кулата на Джото. Тук се намира и галерия Уфици, с богата колекция от произведения на изкуството.
Сан Джиминяно е градче, известно като град на кулите, със старинни сгради. В Сиена ще посетим историческия център, част от културното наследство на ЮНЕСКО. Градът е прочут и с художествената си академия, а на централния му площад два пъти в годината се провеждат конни надбягвания.
Символът на Пиза е наклонената кула, построена през средновековния период, като отделна камбанария към църквата, на Площада на чудесата.

Предлагаме ви и посещение на близкия курорт Форте дей Марми, за плаж, и посещение на Чинкуе Терре, при която ще посетим три тоскански села.