• София 1000, бул. “Витоша” №26 /вход ул. “Солунска“/
  • телефон: 02 980 40 01; +359 2 9801113
  • мобилен: + 359 897 868 031; + 359 87 6112699
  • email: office@oceantravel.bg

Почивки

Комбинираната екскурзия до Куала Лумпур, Сингапур и остров Бали изобилства с красиви и интересни места. Включени са 3 нощувки в Сингапур, 2 в Куала Лумпур и 6 на Бали.

По време на обиколката на Сингапур, един от най-посещаваните градове в света, ще посетим Chinatown, културния център на града, със запазена старинна атмосфера, с храмове, тесни улички и живописни пазари. Също интересен е кварталът Малка Индия. Красива е гледката, която се открива от панорамната площадка на хотела Marina Bay Sands. Можем да посетим и Градината на Орхидеите и новата забележителност на града - The Gardens by the Bay.

Интересна е екскурзията до остров Сентоса, познат като Островът на удоволствията. Тук има не само музеи и паркове, но и плажове, барове и ресторанти. Тук ще видите статуята на Мерлиона – полуриба и полулъв, символ на Сингапур.

Куала Лумпур е столицата на Малайзия. Тук ще видите преплитане на европейските и азиатските традиции. Градът е интересен и със старата си част. Не пропускайте да посетите Кулите на Петронас – символ на Азия. Несравнима е панорамата от въздушния мост между двете сгради.
Ще посетим националния парк Селангор и ще можете да плавате с типична малайска лодка по едноименната река. Вечер дърветата край реката са окичени със светулки. По пътя към парка Селангор ще посетим град Куала Селангор, където също има интересни забележителности.

В близост до Куала Лумпур са варовиковите пещери Batu, където е изграден индуистки храм.   Ще посетим и кралската фабрика за изделия, изработени от сплав от олово и калай. Интересно е и посещението на фабрика за батик – рисуване на ръка върху платна.  

Остров Бали привлича не само с красива природа, тераси с оризови насаждения и плажове, но и с културата и обичаите на местните. Ще посетим вечеря с представление на танци качак.

Основен обект за посещение е храмът-майка Besakih, разположен в подножието на вулкан.

От Бали ви предлагаме екскурзия до остров Ява, където ще видим най-големия будистки храм в света, на повече от 1200 години.

Още една екскурзия ще ни отведе до Бедугул, езерото Бератан и водопадите Гитгит. Водопадите са с височина 35 метра и са особено живописни с естествените басейни. По обратния път ще минем през планински проход, пресичан от маймуни от тропическата гора.

Комбинираната екскурзия до Сингапур, Шри Ланка и Малдивите също ще ви открие нови места, с много екзотика и интересни обекти.

Обиколката на Сингапур, с Китайския квартал Chinatown, атракционния парк Universal Studios, Малката Индия и другите интересни музеи, ще започне от Градината на орхидеите и Парка Мерлион, с националния символ на града. Интересен и изкуственият остров Сентоса, както и разходката за панорамни гледки на следващия ден от Marina Bay Sands.

Когато се отправим към Шри Ланка, ще ви запознаем с бившата столица Коломбо, която е близо до сегашната столица Шри Джаяварданапура Коте. Ще посетим и Дамбула, забележителността Сигирия, или Лъвската скала, висока над 150 метра, резервата Хабарана, където ви очаква езда на слонове. Дамбула е град, известен с будисткия пещерен храм, един от обектите в наследството на ЮНЕСКО, датиращ от I век пр.н.е, със 130 статуи на Буда. А в Канди ще посети, храма със Свещения зъб на Буда и ще можете да видите множество местни ароматни растения и да си купите от тях.

На Малдивите ще имаме 3 нощувки, за наслаждаване на плажовете и океана. В това райско кътче можете да видите и делфини, да ловите риба или да се разходите с яхта.