• София 1000, бул. “Витоша” №26 /вход ул. “Солунска“/
  • телефон: 02 980 40 01; +359 2 9801113
  • мобилен: + 359 897 868 031; + 359 87 6112699
  • email: office@oceantravel.bg

Почивки

Френската Ривиера е привлекателно място за почивки. Опознайте я с нашите екскурзии.

Първото ни предложение е наречено „Най-доброто от френската Ривиера“ и включва посещение на Ница, Сен Тропе, Кан, както и екскурзия до Кралство Монако.

Ница се намира на Залива на ангелите, а зад града се издигат Алпите. В стария град можете да пробвате местната кухня. Разходете се по крайбрежната улица, построена специално за разходки и дълга 7 километра. Тук ще видим и редица сгради в стил рококо. Ница е и град на музеите – с 18 музея и галерии.

Сен Тропе е малък, но много привлекателен град, със стара част с тесни улички, по които местните жители се придвижват на мотопеди, и две основни забележителности – сградата на жандармерията, позната от филма „Полицаят от Сен Тропе“, и цитаделата. Можете да седнете в някой от многобройните ресторанти и кафенета.

Както за Сен Тропе, така и за Кан ще отделим по половин ден. Кан е предградие на Ница и е известен с ежегодния филмов фестивал, провеждан тук.

Посещението на Кралство Монако, втората най-малка страна в света след Ватикана, ще ни запознае с четирите части на кралството: Монако, разположен на скалист нос издаващ се в Средиземно море, Монте Карло – основния жилищен район и район за курортисти, както и Ла Кондамин – района на пристанището, и Фонтвиеле – новозастроен район край морето. Ще посетим и намиращия се близо до Монако курортен град Ез.

Да се отправим към Ница за незабравим уикенд с 3 нощувки. Освен плажа и къпането в Залива на ангелите си заслужава да отделите внимание и на местните специалитети. Крайбрежната улица ви очаква за ежедневни разходки, запознайте се и с музеите на Ница. Катедралата на Ница, един от символите й, е в стил барок. Сред най-интересните обекти са паркът за цветя Phoenix – най-голямата зимна градина в света, националният музей на Шагал, музеят Матис и други. Този град, столица на Лазурния бряг, ще ви открие очарованието на френските крайморски градове.