• София 1000, бул. “Витоша” №26 /вход ул. “Солунска“/
  • телефон: 02 980 40 01; +359 2 9801113
  • мобилен: + 359 897 868 031; + 359 87 6112699
  • email: office@oceantravel.bg

Почивки

Мексико е страна на загадки, с богата история, много исторически паметници и плажове. Посетете страната с нашата 9-дневна почивка. В Ривиера Мая ще имаме 7 нощувки, край плаж и кристално бистра вода с тюркоазен цвят.

Ще посети, древния град Чичен Ица, който е в списъка на новите чудеса на света. Тук ще видим Свещения кладенец, Пирамидата на Кукулкан, Храма на ягуара, Площада с хиляда колони. Особено интересна е древнара обсерватория на маите, с много точния календар, който са създали тези древни хора.

За да опознаете още две места в Мексико, присъединете се към нашата екскурзия до остров Контой и до Исла де Мухерес – това означава „Остров на жените“. Тези два острова са познати и като Райски острови – насладете се на красивата им природа.

Още един древен град на маите, който ще посетим, е Коба, с живописно разположение на морския бряг. В превод Коба означава „вода, разбъркана от вятъра“. Тулум е пристанището на Коба, също забележителен с много останки от периода на майската цивилизация.

Остров Козумел е най-големият остров на Мексико, заобиколен от рифове, с плажове с бял пясък и много лагуни, както и интересна подводна пещера. Тук се намира и природнят парк Чанканаб.

Паркът Ксарет е още един интересен обект, който ще посетим. Това е един от най-известните екологични паркове в света. Това е място, където се е намирал важен търговски център на маите и има останки от строителството им. Тук ще видите и редица местни животни и птици.

Предлагаме ви и екскурзия до Доминиканската република. В Пунта Кана, в хотел Melia Caribe Tropical, ще си почивате в близост до плажа и на ваше разположение са 10 открити басейна и тенис кортове, ресторанти, барове и детски клуб. Това е идеалната почивка за любителите на плажове в екзотичен район, граничещи с тюркоазена кристално чиста вода. Непременно опитайте кафето и пурите местно производство.