• София 1000, бул. “Витоша” №26 /вход ул. “Солунска“/
  • телефон: 02 980 40 01; +359 2 9801113
  • мобилен: + 359 897 868 031; + 359 87 6112699
  • email: office@oceantravel.bg

Почивки

Египет е страна, привличаща с древна история, пирамиди и гробници, долината на Нил, екзотичното Червено море. Хургада е мястото, в което ще се установим. Този курортен град предлага плажна ивица дълга над 20 км. Опознайте рифовете край плажовете и местната кухня, а вечер можете да разпуснете в една от многото дискотеки.

Луксор е наречен най-големият музей на открито. Той се намира на източния бряг на Нил, на мястото, където е била столицата на древната египетска държава Тива. Останките от древна Тива заедно с некропола са в списъка на обектите на ЮНЕСКО. Некрополът включва Долината на царете и Долината на цариците. Тук се намира и храмът на Хашепсут – единствената жена фараон в Древен Египет, вграден в скали. С древната история запознава Музеят на древността. Край Луксор се намират и Колосите на Мемнон – древни каменни статуи.

Кайро е не само столицата на Египет, но и град, край който се намират древните пирамиди на Гиза, както и древният град Мемфис. Мемфис се е намирал южно от днешна Гиза. Некрополът му, където са погребани много от древните фараони, е с дължина около 70 км и включва над 30 пирамиди.

Изживейте приключението на разходка с джипове и езда на камили в пустинята. На това уникално преживяване можете да се отдадете само тук.

Червено море впечатлява с кристално чистата си вода. Това се дължи на факта, че нито една река не се влива в морето, следователно няма приток на тиня и пясък. Морето изобилства с множество видове риби и други морски обитатели, специфични за този регион. Гмуркането и шнорхелингът при рифовете са удоволствия и възможност за опознаване на подводния свят. Още един начин за наблюдаване на морския свят е по време на разходка с лодка с прозрачно дъно.

Ще посетим и Райския остров. Това е още едно екзотично кътче, подходящо за слънчеви бани и къпане. Плажът там е със ситен пясък.