• София 1000, бул. “Витоша” №26 /вход ул. “Солунска“/
  • телефон: 02 980 40 01; +359 2 9801113
  • мобилен: + 359 897 868 031; + 359 87 6112699
  • email: office@oceantravel.bg

Почивки

Посетете вечнозеления остров Корфу, като изберете 3, 5 или 7 нощувки all inclusive. В хотел Roda Beach ще се отдадете на крайморска почивка с плаж. Не пропускайте и допълнителните мероприятия. Да започнем с обзорната екскурзия на острова, по време на която ще посетите столицата Керкира с византийския музей, стария квартал, църквата Свети Спиридон, в която се пазят мощите на светеца закрилящ Корфу, лятната резиденция на австрийската императрица Сиси и други интересни обекти. Ще се разходим и до полуостров Канони.

Екскурзията до курортите Палеокастрица и Сидари също изобилства с интересни обекти. При нея ще посетите фабрика, където ще ви предложим дегустация на ликьори. Ангелокастро е византийска, неаполитанска и венецианска крепост, едно от местата, които не можете да пропуснете, с изкачване, след което ще се насладите на прекрасна панорама. Ще си направите снимки при Канала на любовта в Сидари и ще се наслаждавате на множество плажове, чиста лазурна вода и много зеленина. Край брега ще галят погледите градини с маслинови, лимонени и кипарисови дървета.

 

Не пропускайте разходката с кораб с прозрачно дъно, за да наблюдавате подводния свят, както и да се насладите на подводно представление от дресирани тюлени.

 

Петдневната и седемдневната почивки включват още мероприятия – круиз до Паксос Антипаксос, до Парга и Паксос, както и еднодневна екскурзия до намиращия се наблизо албански град Саранда.

Круизът до Паксос Антипаксос, за посешение на Сините пещери, предлага и възможност за панорамен изглед на столицата на острова Керкира, със стария град, изглед към курортите Перама, Бенитсес и към най-южната точка на острова – нос Аспрокавос. Остров Паксос е свързан с легендата за любимата на Посейдон. Пещерите са впечатляващи с чистотата на лазурните си води. На Антипаксос не пропускайте Райския плаж. А на Паксос селището Gaios е живописно с тесни улички и множество гостоприемни таверни.

Круизът до Парга и Паксос ще ви отведе до остров Паксос, с посещение на селището Гайос, а по-късно ще спрем и в град Парга, с венециански замък и романтични пейзажи.

Албанският град Саранда е известен с античното си селище Бутринт, което е сред обектите на ЮНЕСКО, както и с националния парк Бутринт.