• София 1000, бул. “Витоша” №26 /вход ул. “Солунска“/
  • телефон: 02 980 40 01; +359 2 9801113
  • мобилен: + 359 897 868 031; + 359 87 6112699
  • email: office@oceantravel.bg

Почивки

Малага и Коста дел Сол са дестинации, които трябва да посетите поне веднъж, а после ще искате да се връщате в тях отново и отново. А от тях ще посетим и редица други интересни места в близките държави.

В Малага, град на брега на Средиземно море, ще имаме възможност да посетим редица исторически паметници – римски театър, крепостта Алкасаба, построена от маврите, мавърски дворец. Катедралата Манкита е интересна с това, че строежът й е започнал върху основи на джамия, а е и недовършен. Тук можете да посетите и къщата музей на художника Пикасо – Малага е родното му място, както и ботаническата градина. Опитайте местните морски специалитети в някой от множеството ресторанти.

Ронда, древно селище близо до Малага, се намира на хълм. То е с древна и богата история, обвито в романтика и затова е привличало много писатели. Пласа дел Торос е най-старата арена за борба с бикове. Интересен е Музеят на виното, където се предлагат и дегустации.

Гранада е град с образци на мюсюлманска, еврейска и християнска архитектура. Основната забележителност е дворецът Алхамбра, построен от маврите. А дворецът Хенералифе е бил лятна емирска резиденция.

Екскурзията до Кордоба отново ще ни предложи смесена архитектура, а главната забележителност на града е катедралата Мескита де Кордоба. Фламенко шоуто е незабравим спектакъл с музика, танци и песни.

В Севиля също основна забележителност е катедралата, датираща от 15 век. Тук се съхраняват редица картини от Мурильо, Гоя, Веласкес. Интересен е и старият еврейски квартал Санта Крус, очарователен с тесните улички и фонтаните.

Още един интересен испански град е Михас, който до неотдавна е бил малко село, а вече е оживен туристически център. Тук е рисувал Салвадор Дали.

Допълнително ви предлагаме екскурзии до Гибралтар и Танжер.
Гибралтар, с единственото си селище – едноименния град, е дестинация, която трябва да посетите, за да се любувате на панорамата на Гибралтарския проток от голямата скала. От там се вижда и Мароко. А в ботаническата градина се намират статуи на Салвадор Дали.

Струва си да се присъедините за целодневна екскурзия до мароканския град Танжер. Тук ще обиколим стария град и ще опитаме марокански специалитети.