• София 1000, бул. “Витоша” №26 /вход ул. “Солунска“/
 • телфон: 02 980 40 01; 02 980 11 13
 • мобилен: + 359 897 868 031
 • email: office@oceantravel.bg

Почивки

  Опознаването на Южна Африка включва богата програма: посещение на столицата Кейптаун, най-големия град на ЮАР - Йоханесбург, водопада Виктория, парка Крюгер.

  С Кейптаун ще се запознаете по време на полудневната екскурзия до там. А през другата половина на деня ще се отправим на посещение на планината Маса с въжена линия.
  Около Кейптаун са разположени винени ферми, популярни с продукцията си, която ще дегустираме.
  От Кейптаун ще ви предложим и екскурзия до нос Добра Надежда, най-южната точка на Африка, и наблюдение на пингвини на плажа Boulders. Ще съчетаем мероприятието с круиз до близкия остров с тюлени.

  Йоханесбург е интересен с разположението си на източната част на платото Хигхвелд, както и с атмосферата си, в която ще се потопим при полудневна обиколка.

  За да стигнем до водопада Виктория, ни предстои круиз по река Замбези, в който ще се отправим по залез. Не пропускайте вечерята със сервиране на специалитети от местната кухня и специална музикална програма.

  Паркът Крюгер, наречен на създателя си, един от президентите на Южна Африка, е най-големият национален парк на страната. Площта му е почти 19,000 кв. километра. Тук ни очаква сафари. Растителността в парка е типична за саваните, а от множеството видове бозайници, които го обитават, ще споменем крокодили, хипопотами, носорози, зебри, антилопи, жирафи и други. Тук могат да се видят и най-големите костенурки в света – кожестите костенурки, които могат да достигнат тегло до 870 кг.

  В Северна Африка Мароко ви очаква за екскурзия до имперските му градове със 7 нощувки. Ще посетим Коста дел Сол, Танжер, Маракеш, Казабланка, Рабат, Коста дел Сол и други градове. В Казабланка, Маракеш, Рабат, Танжер, Фес и Мехнес ще бъдем съпроводени от местни екскурзоводи.
  Град Фес е един от четирите най-значителни имперски града и най-старият от всички. Мехнес е една от старите столици, познат като градът на 100-те минарета – тук ще посетим имперската част и кралския дворец. Историческата част на Маракеш също изобилства със забележителности. Казабланка е модерен град, в който се намира втората по големина джамия в света – Хасан II. В Рабат ни очаква панорамна обиколка. Малага, родният град на Пикасо, също ще ви предложи множество забележителности. Ще опитате и местната кухня, очаква ви и вечеря с фолклорна програма.