• София 1000, бул. “Витоша” №26 /вход ул. “Солунска“/
  • телфон: 02 980 40 01; 02 980 11 13
  • мобилен: + 359 897 868 031
  • email: office@oceantravel.bg

НОВО: КОЛЕДЕН КРУИЗ ПО СВЕТИТЕ ЗЕМИ 2022

12 дни/ 10 нощувки със закуски, обяди и вечери на блок маса с неограничено количество алкохолни напитки /марков алкохол/ и безалкохолни напитки.

Маршрут: Пирея Атина (Гърция)/ Солун /Гърция/ Измир (Турция) / Родос (Гърция) / Лимасол (Кипър)/ Александрия (Египет)/ Хайфа (Израел) /Лаврион Атина (Гърция)

Цена от: 2120лв

Ден

Пристанище

Акустира

Отплава

Събота

Пирея (Гърция)

-

15.00ч.

Неделя

Солун (Гърция)

08.00ч.

15:00ч

Понеделник

Измир(Турция)

09:00ч

17:00ч

Вторник

Родос (Гърция)

08:00ч.

14:00ч.

Сряда

Лимасол (Кипър)

07:30ч.

12:30ч.

Четвъртък

Александрия (Египет)

07:00ч.

-

Петък

Александрия (Египет)

-

13:00ч.

Събота

Хайфа (Израел)

09:00ч.

-

Неделя

Хайфа (Израел)

-

16:00ч.

Понеделник

В открито море

-

-

Вторник Лаврион (Гърция) 08:30ч

Цената включва:
- Транспорт с луксозен автобус до пристанище Пирея, Атина и от пристанище Лаврион, Атина

- Водач от фирмата през цялото пътуване

- 10 нощувки на круизния кораб Celestyal Crystal 

 Автобусна екскурзия Кайро (от Александрия) и пирамидите и Сфинкса в Гиза  с включен обяд на блок-маса в 5* хотел, Национален Археологически музей в Кайро с разглеждане колекцията на Тутанкамон, посещение в Папирус Институт, връщане в кораба.

Автобусна екскурзия  Лимасол и Курион (от Кипър) с професионален екскурзовод.

ALL INCLUSIVE програма на борда – закуска, обяд, вечеря, следобеден снак, нощен бюфет съгласно програмата на борда, неограничено количество безалкохолни и алкохолни напитки /марков алкохол/ във всеки бар и ресторант на борда: Безалкохолни напитки – минерална вода, газирана вода, безалкохолни напитки 330ml cans (Coke, Sprite, Fanta), студен чай Nestea Peach & Lemon 330ml cans, натурални сокове (портокал, грейпфрут, домат, ананас), безалкохолни коктейли, кафе (еспресо, капучино, филтър, лате, фредо), топли напитки (топъл шоколад, чай)Алкохолни напитки – Гръцки напитки (Узо, гръцки коктейли), Марков алкохол:• Port, Sherry, Liqueurs (Campari, Sandeman's, Pastis, Amaretto Disaronno,Kahlua, Cointreau, Baileys)• Whisky & Bourbon (Canadian Club, Jameson, Jim Beam, J&B, Johnnie Walker Red Label, Famous Grouse, Bells, Cutty Sark)• Gin (Beefeater, Gordon's, Bombay, Sapphire)• Rum (Bacardi, Captain Morqan)• Vodka (Smirnoff, Absolut)• Tequila (Jose Cuervo Gold)Класически коктейли (White Russian, Daiquiris, Marqarita, Pina Colada, Mojitos, Martinis)Бира  (наливна бира, бутилирана бира в кен, безалкохолна бира в кен)Гръцко наливно вино (бяло, червено, розе)Шампанизирано вино 

- Пристанищни такси

- Такса обслужване

- Анимация и професионални вечерни шоу програми

- Медицинска застраховка с покритие Ковид на стойност 10 000евро със ЗК "Евроинс"

 

ПЕРИОДИ

ВЪТРЕШНА каюта IА

ВЪТРЕШНА каюта IB

КаютаXA/XBO ПРОЗОРЕЦ

Каюта XB ПРОЗОРЕЦ

Каюта XC ПРОЗОРЕЦ

Каюта XD ПРОЗОРЕЦ

16.12-27.12.2022

2100лв

2220лв

2343лв

2393лв

2455лв

2580лв

1-во и 2-ро дете 0-12г (ненавършени) 1155лв при двама пълноплащащи / Доплащане за единична каюта: 400лв

Цената не включва:

- Египетска виза – 25 $ / заплаща се на място/

- Допълнителни услуги (СПА, комуникации, пране и др.)

- Хазарт (бинго / казино и др.)

- Рум-сервиз и напитки от мини бара

- за малките пасажери /под 18г/ не се сервира алкохол

- Доплащане за медицинска застраховка с покритие Ковид на стойност 10 000евро със ЗК "Евроинс" 10лв за лица над 65г, 30лв за лица от 75г до 82г

- Такса гориво

Програма

1 ден  /Петък/ София - ПИРЕЯ (ГЪРЦИЯ) Отпътуване от София в 20:30ч от Руски Паметник по маршрут София-Пирея.

2 ден /Събота/  ПИРЕЯ (ГЪРЦИЯ) Настаняване в круизния кораб ранния следобяд. В 15:00 отплаваме. През първата ни нощувка на борда ще имаме възможност да релаксираме и да се отдадем на All inclusive гостоприемството в очакване на новите приключения на това пътуване през трите континента Африка, Азия и Европа в духа на Седемте чудеса на древния свят. Вечеря, нощувка и увеселителни програми на борда на круизния кораб.

3 ден /Неделя/ СОЛУН (ГЪРЦИЯ) В 08:00 часа корабът акостира на пристанището в Солун. Свободно време. Корабът отплава в 15:00 часа. Вечеря, забавления и нощувка на круизния кораб.

4 ден /Понеделник/ ИЗМИР (ТУРЦИЯ) В 09:00 часа круизния кораб акостира на пристанището в Измир. Свободно време. Корабът отплава в 17:00 часа. Вечеря, забавления и нощувка на круизния кораб.

5 ден /Вторник/ РОДОС (Гърция) В 11:30 корабът акостира на остров Родос - най-източният гръцки остров в Егейско море. Островът е известен с Родоския колос, който е бил един от Седемте чудеса на света. Средновековният град Родос е включен в списъка на световното културно и природно наследство на Юнеско. Всяка година Родос привлича милиони туристи с историческото и културното си богатство, с лукса на бляскавите си курорти. Островът събира две морета - Егейско и Средиземно. Възможост за допълнителни екскурзии. Вечеря, увеселителна програма и нощувка на круизния кораб.

6 ден /Сряда/ ЛИМАСОЛ (КИПЪР) В 07:30 корабът акостира в Лимасол – вторият по големина град в Кипър, както и основен център на туризма и винопроизводството, известен с най-голямото пристанище в страната. Имаме свободно време, както и възможност за допълнителни екскурзии. Включено в цената:  Панорамна обиколка на Лимасол и Курион -  Първата спирка е в центъра на Лимасол. Туристите имат възможност да се разходят с местен екскурзовод в старата част – около рибарското пристанище и Средновековната крепост. В тази крепост крал Ричард Лъвското сърце се жени за Беренгария Наварска и я провъзгласява за кралица на Англия. Посещение на самата крепост не е предвидено, има свободно време в града. Следва посещение на архиологическия парк Курион – един от най-важните градове – държави на острова в древността. Разглеждане на амфитеатъра с 3500 места и къщата на Еустолиос, римска вила, с много стаи, всяка с различни по цвят и конфигурация мозайки от 5 в. след Хр. Обратно на борда. Отплаваме в 12:30 часа. Вечеря, увеселителна програма и нощувка на круизния кораб.
7 ден /Четвъртък/ АЛЕКСАНДРИЯ (ЕГИПЕТ) В 07:00 часа круизният кораб акостира в Александрия – най-голямото морско пристанище и втория по големина град в Египет. Включено в цената: Целодневна автобусна екскурзия " Класически Кайро" Комфортен и климатизиран автобус ще ни качи от пристанището и ще ни отведе до Кайро – най-големият град в Африка, където ни очакват прекрасните забележителности, които ще видим на тази екскурзия. Първата ни дестинация са могъщите пирамиди в Гиза - едно от Седемте чудеса на света. Там ще имаме свободно време за разглеждане и потопяване в атмосферата и снимки. По ваше желание може да яздите камила или да влезете в Хеопсова пирамида с допълнително заплащане. Следващата спирка е при пазителя на долината – Древния Сфинкс. Свободно време за снимки. Следва обяд на блок маса в 5* хотел, където ще се насладим на ориенталската кухня на Египет. Турът продължава в сърцето на Кайро – площад Тахрир /Свобода/, посещение на Националния Архиологически музей и залата на Тутанкамон. Следва посещение на фабрика за производство на папируси. Свободно време за сувенири и отпътуване обратно към кораба. Вечеря, забавления и нощувка на круизния кораб.
8 ден /Петък/ АЛЕКСАНДРИЯ (ЕГИПЕТ)  Разположен северозападно от делтата на Нил, Александрия е най-голямото пристанище в Арабска република Египет и един от големите летни курорти на Средиземно море. Възможност за допълнителна екскурзия.  ALL INCLUSIVE програма на кораба. Нощувка на круизния кораб.

9 ден /Събота/ ХАЙФА (ИЗРАЕЛ) В 09:00 часа корабът акостира в Хайфа, третият по големина град в Израел, намиращ се в северната част на страната. Разположен е на брега на Средиземно море и е най-голямото пристанище в държавата. В превод от иврит името на града означава “красив бряг” и неслучайно Хайфа е известен като един от най-красивите градове в света. Разположен на склоновете на планината Кармел, потъналият в зеленина град спира дъха на всеки посетител. Възможност за допълнителна целодневна екскурзия Йерусалим – Витлеем с включен обяд. ALL INCLUSIVE програма на кораба. Вечеря и нощувка.
10 ден /Неделя/ ХАЙФА (ИЗРАЕЛ) Възможност за целодневна или полудневна допълнителна екскурзия по ваш избор. В 16:00 часа корабът отплава. ALL INCLUSIVE програма на кораба. Вечеря и нощувка.
11 ден /Понеделник/ ОТКРИТО МОРЕ През целия ден корабът е в открито море и ще можете да се възползвате на All Inclusive и забавления с развлекателната програма на борда. Нощувка на круизния кораб.

12 ден /Вторник/ ЛАВРИОН АТИНА (ГЪРЦИЯ) - СОФИЯ (БЪЛГАРИЯ) Корабът акостира на пристанище Пирея около 08:30 часа. Отпътуване с автобуса за България. Пристигане привечер.

ПО ЖЕЛАНИЕ: доплащане за екскурзии 

ИЗРАЕЛ

Целодневна Йерусалим и Витлеем – с включен обяд. Целодневна екскурзия, която включва забележителности и изгледи от библейски времена. Приключението ни започва от пристанище Хайфа през юдейските планини и Портата на долината, обсадена по време на войната за независимост през 1948г. Ще надзърнем от далеч стените на стария град Йерусалим, а след което ще навлезем, за да разгледаме. Ще посетим Елеонския хълм - мястото, от което Исус Христос се е възнесъл на небето. Ще посетим Гетсимания, където Исус е бил предаден от Юда Искариотски и ще се разходим около стария град и сред оживения пазар, в който се събират три религии. След което се отправяме към Църквата Възкресение Христово /Божи гроб/, където Исус е бил разпънат и погребан. Ще преминем и през улица Виа Долороса и Стената на плача – свято място за юдеите, където отправят молитви и ги полагат в стената. На хълма Сион ще видим стаята, в която е била Тайната вечеря, след което ще имаме свободно време за обяд във Витлеем, градър на Давид и Яков. След почивката ще имаме възможност да видим мястото, където Исус е бил роден – Църквата Рождество Христово. Време за шопинг и отпътуване обратно към кораба. Цена: Възрастен: 117 евро / 230.00 лв. / и дете: 82 евро / 160.00 лв. /

Целодневна екскурзия Назарет и Галилея – с включен обяд. Ще се отправим с комфортен автобус по магистралата от пристанището на гр. Хайфа към живописните хълмове на гр. Назарет. Щом пристигнем в Назарет ще посетим гръцката православна църквата Свети Гавраил, наречена още Църквата на Благовещение и изворът на Мария. Според преданието Дева Мария е черпела вода от този извор, когато е получила Благата вест от ангел Гавраил, че ще роди Спасителя. В продължение на около три хиляди години това е бил единственият извор в селището Назарет. Изворът вътре в църквата се намира в края на ниска сводеста пещера, построена от кръстоносците през 12-ти век. Древни арменски плочки украсяват стените на пещерата, където с метална чаша може да се черпи вода от извора. Свободно време за пазаруване и сувенири. Втората ви спирка ще бъде Ярденит, свещено място, където е имало кръщения на първите християни. След това ще имаме време за обяд в местен ресторант. Панорамно пътуване през древните земи на Тиберия с нейните модерни хотели и ресторанти, ще ни отведе до руините на Капернаум, селище на брега на Галилейското езеро.  Градът е бил обитаванот 150 г. пр.н.е. до около 750 г. сл. Хр. Тук ще видим древната синагога и къщата на Св. Петър. Продължаваме към Табха и Храма на Насищането, където е извършено чудото от Исус -  умножаването на няколко хляба и риби, с които е нахранил хилядни множества. Храмът е издигнат върху основите на църква от IV в. Във вътрешността се пазят древни мозайки, изобразяващи хлябове и риби, както и скалата, от която Исус е благословил и умножил храната. Планината на Блаженствата ще бъде следващата ни спирка, с византийската църква, която е издигната близо до сегашното място през 4-ти век и е била използвана до 7-ми век. Все още се виждат останки от водохранилище и манастир.  Привечер ще се върнем обратно на борда на кораба. Цена: Възрастен: 117 евро / 230.00 лв. / и дете: 82 евро / 160.00 лв. /

Яфа и Тел Авив – полудневна. Отпътуване от пристанището на гр. Хайфа по крайбрежието към град Яфа – древен пристанищен град, споменат в Библията. Пророк Йон, който е бил погълнат от кит за 3 денонощия, е бил изхвърлен в Яфа, за да продължи мисията си. От Яфа цар Соломон е докарал портите на величествения храм, който той е построил в Ерусалим преди около 3000 години. Ще се разходим по живописните тесни улички изпъстрени с магазинчета и работилници на художници и занаятчии, ще се насладим на красивите гледки от върха на хълмовете към модерния Тел Авив. Продължаваме с панорамна обиколка на втория по големина град в Израел – Тел Авив, основан през 1909г в близост до древния пристанищен град Яфа. Тел Авив е популярна туристическа дестинация, известен като „Градът, който никога не спи“ със своите плажове, барове, кафенета, ресторанти, бутици, благоприятен климат и космополитен начин на живот. Преминаваме по Ротшилд булевард, известен с красивите сгради в стил Bauhaus, разходка в центъра на града и реновираното старо пристанище с многобройни магазини, кафенета и ресторанти. Връщаме се обратно на борда на кораба за обяд. Цена: Възрастен: 76 евро / 149.00 лв. / и дете: 55 евро / 108.00 лв.

Целодневна екскурзия Масада и Мъртво море – с включен обяд. Отпътуваме от пристанището на гр. Хайфа към Мъртво море, най-ниската точка на света, разположено на 430м под морското равнище и около 20 пъти по-солено от Черно море. Наслаждаваме се на приятна, тиха и спокойна атмосфера на Юдейската пустиня по крайбрежието на Мъртво море до Масада. Изкачваме се с лифт към крепостта, построена от Ирод Велики, където ще се потопим в историята, описана от Йосиф Флавий за последното въстание и трагедията на зилотите, ще видим древните свети места и баните, голямото водохранилище, водния проект, заобиколени от старите Римски стени. Време за обяд. Свободно време на брега на Мъртво море. Можете да лежите по гръб във водата без да потънете и четете вестника си! Отпътуване обратно към кораба. Цена: Възрастен: 117 евро / 230.00 лв. / и дете: 82 евро / 160.00 лв. /

РОДОС

Автобусна екскурзия до град Линдос с разглеждане на Акропола в Линдос и пешеходна разходка в средновековния град Родос - градът на рицарите хоспиталиери Цена: Възрастен: 74 евро / 145.00 лв. / и дете: 55 евро / 108.00 лв. /

ЕГИПЕТ Забележителности на Александрия 
Ще започнем разходката през цветните улици на Александрия и ще се насладим на красивата архитектура. Ще разгледаме бронзовата статуя на Мохамед Али, основател на модерен Египет, намираща се на площад Маншея.На няколко стъпки е елегантната мраморна постройка, посветена на Незнайния войник, с почетните му стражи на вниманието от двете страни.
Първото ви посещение ще бъде в зловещите и интригуващи катакомби на Шаукафа, обширен погребален комплекс на три етажа, датиращ от 2-ри век след Христа. Продължаваме към Цитадела на Кайт Бей, построена на Александрийския фар, който е бил едно от седемте чудеса на древния свят. Тук ще направим кратка фотоспирка, преди да посетим близката джамия на Абу ел Абас, една от ислямските забележителности на Александрия, характеризираща се с високите си минарета и четири купола. Тук ще бъде направена и кратка спирка, за да се снима тази внушителна забележителност с околните архитектурни експонати. Следващата ви спирка ще бъде в Александрийската библиотека от най-необичайните архитектурни шедьоври на 21-ви век. Посетете свитъците и Музея на антиките на библиотеката, преди да се присъедините отново към автобусите си за обратното пътуване до пристанището. Цена: 76 евро/ 149.00 лв. /  и дете: 56 евро / 110.00 лв. /

Записване и срокове за плащане:

ВАЖНО: пътуването се извършва само с международен паспорт, валиден 6 месеца след пътуването.

250лв депозит при резервация, доплащане до 30 дни преди датата на тръгване.

Здравни изисквания:  Отпадна изискването за сертификат за ваксина. Изисква се само  Антигенен тест, направен до 48 часа преди качване на кораба, или PCR, направен до 72 часа преди качване на кораба.

Информация за круизния кораб CELESTYAL CRYSTAL

Това е малък кораб с голямо въздействие. Общо 10-те палуби са с капацитет от 1200 пасажера. На борда ще намерите казино, детски съоръжения, библиотека, спа и фитнес център, басейн и джакузи с гореща вода, три бара, основен ресторант, бюфет на самообслужване и 2 специализирани ресторанта. А огромният театър може да се конкурира с тези на големите кораби.

ВИДОВЕ КАЮТИ:

Вътрешна каюта IA на 3 палуба 

 

Вътрешна каюта IB на 4 и 5 и палуба