• София 1000, бул. “Витоша” №26 /вход ул. “Солунска“/
 • телфон: 02 980 40 01; 02 980 11 13
 • мобилен: + 359 897 868 031
 • email: office@oceantravel.bg

Хърватска приказка

 

Хърватска приказка

 

 

Цена: 301 евро / 589 лв.

 Дати: 26.04.18 / 02.06.18/ 06.09.18/ 06.10.18

 6 дни/ 5 нощувки

Ниш, Подгорица, Будва, Котор, Дубровник, Сплит, Трогир, Плитвички езера, Загреб

Цената включва:
 • 5 нощувки в хотели 3*: 1 в района на Подгорица, 1 в Будванската ривиера, 1 в района на Дубровник/Неум, 1 в района на Трогир, 1 в Загреб;
 • 5 закуски в ресторантите към съответните хотели;
 • 3 вечери в ресторантите към съответните хотели;
 • Туристическа програма в Будва, Котор, стария град на Дубровник с местен екскурзовод, Сплит, Трогир и Загреб;
 • Екскурзовод на български език;
 • Транспорт с комфортен автобус.
Цената не включва:
 • Настаняване в единична стая – 95 евро/185 лв.;
 • Медицинска застраховка към ЗАД „Армеец“ за 6 дни с покритие 5000 евро за лица на възраст до 70 г. – 7 лв, за лица на възраст от 70 г. до 85 г. – 14 лв;
 • Трансфер от и до Пловдив при минимум двама туристи (заплаща се предварително) – 30 лв;
 • Входни такси за посещаваните туристически обекти;
 • По желание застраховка „Отмяна на пътуване“.

Допълнителна информация за посещаваните обекти за екскурзията Хърватска приказка:

 • Цитаделата в Будва 2 евро;

 • Изкачване на крепостните стени в Дубровник - 13 евро/100 хърватски куни;

 • „Дворец на Ректора“ в Дубровник - 6 евро /46 хърватски куни;

 • „Францискански манастир“ в Дубровник - 2 евро/15 хърватски куни;

 • „Княжеския дворец“ в Дубровник - 13 евро/100 хърватски куни;

 • Разходка с корабче до остров Локрум – 10 евро при минимум 25 човека;

 • Входна такса за Национален парк „Плитвички езера“ - 110 хърватски куни (заплаща се на място)

 

Туристическа програма:

1 ДЕН / София - Подгорица
  Тръгване от Пловдив в 05:00 от бензиностанция ОМВ до хотел „Санкт Петербург“ (при минимум двама туристи - заявява се и се заплаща предварително); в 08:00 ч. От София - Национален стадион “Васил Левски” и в 08:30 от автогара „Сердика“ (само с предварителна заявка). Транзитно преминаване през Сърбия. Нощувка в хотел в района на Подгорица.
2 ДЕН / Подгорица - Котор - Будва
  Закуска. Кратка туристическа програма в Подгорица - ще имаме възможност да минем по  стария турски мост на Рибница при Скалине, моста „Газела”и новия мост „Милениум” над река Морача. Свободно време за снимки.
  Продължаваме към Котор и Будва с попътно посещение на Шкодренското езеро – най-голямото езеро на Балканския полуостров, намиращо се на границата на Черна гора с Албания. Фото-пауза на фона на остров „Св. Стефан“ - наричан черногорското Монако.
  Пешеходна разходка сред красотата на Котор /ЮНЕСКО/, която е толкова неописуемо пленителна, че го наричат невестата на Адриатика. Пешеходна обиколка на древния град - крепостните стени, Главната порта, площада на оръжията, църквата “Св. Лука”, храмовете “Св. Николай” и Римо-католическата Катедрала “Св. Трифон“ -покровител на града, Пиацата, площада с часовниковата кула, ”Блажената Озана”, спасила Котор от турците, уличката ”Дай ми прок”/позволете да мина/. Може би тук е мястото да опитате Njeguski prsut - шунка от Njeguski, специалитетът на Котор, а някои добавят - и на цяла Черна гора. По желание разходка с лодка из Которския залив.
  Продължаваме към Будва-типичен адриатически град,заобиколен от крепостни стени с тесни, колоритни улички. Насладете се на многоликото очарование на Будва - метрополисът на Черна Гора, същинска културна съкровищница. Ще се запознаем със забележителностите на Будва - Стария град, Пристанището, ”Златната котва” /мястото, където е стъпил Ричард Лъвското сърце/, църквите “Св.Иван” и “Св.Троица”, крепостта „Света Мария”, чугунената камбана, подарък от руската православна църква. Настаняване в хотел в Будванската ривиера. Вечеря и нощувка.
3 ДЕН / Будвенска Ривиера - Дубровник
  Закуска. Екскурзия до Дубровник (Рагуза)- топлото лице на Хърватия.
  Заради своята красота и историческо минало Дубровник се е превърнал в един от най-зашеметяващите курортни градове на Балканския полуостров – град-музей, град-крепост, град-мечта. Туристическа програма в стария град на Дубровник с местен екскурзовод -улица Страдун, великолепния фонтан на Онуфрий, двореца Княжев двор, двореца Спонза, църквата Св.Спас, Францисканския манастир и Аптеката, Доминиканския манастир, Градската часовникова кула, Дубровнишката катедрала, църквата Св.Влах (покровителя на града), Колоната на Роланд-символизираща независимостта и свободолюбието на града-държава. Дубровник представлява уникална симбиоза от различни архитектурни стилове - романски, готически, ренесансов, бароков. Сърцето на Дубровник е Старият град – истинско бижу, приютено между крепостни стени и излъчващо меко перлено сияние с мраморните си фасади и павирани улици и с красивата си барокова архитектура.
  Свободно време или по желание разходка с корабче до магнетичния остров Локрум, където ще затаите дъх пред красивата природа и очарованието на острова. Настаняване в хотел в района на Дубровник/Неум. Вечеря и нощувка.
4 ДЕН / Дубровник - Сплит - Трогир
  Закуска. Отпътуване за Сплит. Сплит е град с невероятен чар, отличаващ се с тесни улички и малки площадчета във венециански стил. През 1979 г. историческото наследство на Сплит е добавено в списъка на ЮНЕСКО. Пешеходна обиколка: останките от двореца на император Диоклециан - считан за един от най-ярките примери на късната римска архитектура; катедралата „Св. Доминус“, позната още като „Св. Дуйе“ - покровител на града; Народния площад, крайморката алея Рива. Свободно време. Отпътуване за Трогир, кацнал на живописно полуостровче, където романската архитектура е в уникална хармония с ренесанса, готиката и барока, напомнящи за времената под венецианска власт.
  Настаняване в хотел в района на Трогир. Вечеря и нощувка.
5 ДЕН / Трогир - Плитвички езера - Загреб
  Закуска. Отпътуване за Плитвишките езера - шедьовър на природата и гордост на Хърватска/ЮНЕСКО/. Естествени 16 езера на различно ниво, свързани помежду си от 92 водопада и уникални каскади. Красотата на това място не може да бъде описана или запечатана на снимка, тя трябва да бъде видяна!
  Отправяме се към столицата на Хърватия – Загреб, разположен по склоновете на планината Медведница и покрай бреговете на река Сава. Разходка в Загреб – ще видите: аристократичния градски център с централния площад „Бан Йосип Йелачич“, Горни град с неоготическата Катедрала и Двореца на архиепископа, хълма „Градец“ с енорийската църква “Свети Марко”, Камена Врата -най-святото място в Загреб, Парламента. Настанява в хотел в Загреб. Нощувка.
6 ДЕН / Загреб - София
  Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София и Пловдив (по заявка) вечерта.

 

Необходими документи:

 • Български граждани, пътуващи по програмата е необходимо да притежават валидна лична карта или паспорт.
 • За лица до 18 години, пътуващи без родител/родители – нотариално заверена декларация - оригинал и ксерокопие и копие от акта за раждане.

 Маршрут: 2450 км.

Условия за записване:

Депозит: 30% от пакетната цена;

Доплащане: 15 дни преди датата на на отпътуване;

Минимален брой туристи за провеждане на екскурзията: 25 туристи;

ОД