• София 1000, бул. “Витоша” №26 /вход ул. “Солунска“/
  • телефон: 02 980 40 01; +359 2 9801113
  • мобилен: + 359 897 868 031; + 359 87 6112699
  • email: office@oceantravel.bg

ПЕТЗВЕЗДНА ПОЧИВКА НА ОСТРОВ ЛЕФКАДА С КРУИЗ ДО СКОРПИОС, ИТАКА И КЕФАЛОНЯ - 5 нощувки 2024

ПЕТЗВЕЗДНА ПОЧИВКА НА ОСТРОВ ЛЕФКАДА С КРУИЗ ДО СКОРПИОС, ИТАКА И КЕФАЛОНЯ

ХОТЕЛСКИ КОМПЛЕКС   IONIAN BLUE RESORT & SPA 5*

www.ionianblue.gr

Цена от: 760 на човек в двойна стая

Пакетната цена включва:

  • 5 нощувки в стаи Супериор с изглед море в хотел Ionian Blue Resort & spa 5*, Лефкада
  •  закуски и вечери на богата блок маса в ресторанта на хотела
  • транспорт с лицензиран туристически автобус 
  • Водач от България
  • Ползване на външен басейн
  • Застраховка за 10000евро с покритие за Ковид

Цената не включва:

  • круиз до Скорпиос, Итака и Кефалоня с включен обяд– 35 евро
  • курортна такса 10 евро на стая на вечер
  • доплащане за застраховка за туристи над 65г - 10лв, над 75г. - 25 лв. 
  • горивна такса
  • Застраховка '' Отмяна на пътуване''

 

Период:

На човек в двойна стая

Дете, настанено с 2 възрастни

Доплащане за единична стая

02.06  - 07.06.2024 / 5 нощувки

780 лв

585 лв

250 лв

16.06 - 21.06.2024 / 5 нощувки

840 лв

585 лв

250 лв

01.09 - 06.09.2024 / 5 нощувки

840 лв

585 лв

300 лв

22.09 - 27.09.2024 / 5 нощувки

760 лв

585 лв

200 лв

 

 

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА

1- ви ден  Отпътуване от София Автогара Сердика /пред Централна гара/ в 06.30ч. Пътуване по маршрут София Кулата Солун Вериа Мецово Йонийското крайбрежие и Превеза. Пристигане на остров Левкада, настаняване в хотела привечер . Време за релакс и плаж.
Вечеря и нощувка на остров Лефкада

2- ри ден  - Разходка в древния град Лефкада: Централният площад, църквата „Св. Спиридон“, построена през 1685 г. от венецианците, кметството, църквата „Св. Мина“ и катедралата. Живописният град е заобиколен от морето, морско езеро  и дървеният мост наречен  "Мост на въздишките", придавайки Венецианска атмосфера на градчето, разходка из красивите улички и сокаци, събрали в себе си цялата пищност от цветовете и ароматите на това вълшебно кътче, заедно с многобройните църкви и старинни постройки  в смесен островен и средновековен венециански архитектурен стил.
Свободно време на живописния площад, покупки на сувенири в многобройните и рзнообразни магазинчета 
Посещение на манастира Панагия Фaнеромени с уникална панорамна гледка към крепостта  "Агия Мавра" и залива на Левкас,  разходка до Катизма -  един от най-известните и хубави плажове на острова, връщане в хотела,  свободно време за самостоятелни разходки и релакс 
Вечеря и нощувка на остров Лефкада

3 ти ден – Круиз до Скорпиос, Итака и Кефалоня

Закуска, Свободно време за релакс и самостоятелни разходки 

по желание Морски круиз   / продължителност около 9 часа  с включен обяд  -  35eur
Целодневна Морска екскурзия с кораб до следните курорти и плажове:

Порто Кацики- най-красивият плаж на остров Лефкада с възможност за скачане и плуване в кристалната вода на Йонийско море;

градчето Фискардо на Oстров Кефалония- най- големия остров в Йонийско море с многото си красиви гледки и уникална пророда. Дълги пясъчни плажове, заливи с тюркоазени води, впечатляващи пещери и редки геоложки образувания пленяващи посетителите. Орнаментът на острова, единственото село, останало недокоснато от земетресенията от 1953 г.-Фискардо. Кратък престой за почивка в някой от ресторантите за хранене и достатъчно време за разходка.

остров Итака- дом на героя на Омир Одисей, историческа легенда и свързваща точка за духовните хора. Гостоприемният романтичен остров Итака предлага идеалното място за спокойна почивка, интересни обиколки и опознаване. Хармонично съчетание на море и планина с вълшебни заливи и пленителни плажове, живописни пътеки и традиционни къщи.

Пещерата Папа Николао на остров Меганиси- Посещение на пещерата  Меганиси, където през 1940 г. по време на Втората световна война е използвана като скривалище от навигатор Иатридис на легендарната подводница Папаниколи (Корабът Нидри Стар I влиза в пещерата за снимки).

Скорпио, Спарти и Скорпиди (трите острова на фамилия Онасис). Круиз с екскурзовод около 3-те острова със следобедна спирка на острова на гръцкия магнат Аристотел Онасис Скорпио- за плуване.

Мадури- Островът, на който се е родил великият поет Аристотел Валаоритис, и на който пише своите стихотворения. От 1990 г. той е характеризиран като запазен музей и е наследен от неговите внуци.

Вечеря. Нощувка на остров Лефкада

4-ти  ден Закуска, Свободно време за плаж, релакс и самостоятелни разходки Вечеря.

След вечеря, по желание: DJ парти на плажа с корабчето Нидри Стар / 15 евро с включена напитка.

5-ти  ден Закуска, Свободно време за плаж, релакс и самостоятелни разходки Вечеря. Нощувка на остров Лефкада

6-ти  ден Закуска, Отпътуване за България

 

 Необходими документи:

•    Лична карта или международен паспорт.

•    За деца до 18 години, пътуващи с един или без родители, нотариално заверено пълномощно от единия или двамата родители!

 

Условия на плащане:

100лв капаро при резервация, останалите до 20 дни преди отпътуване

Eкскурзията се осъществява при минимален брой туристи: 35

  

Информация за хотел IONIAN BLUE RESORT & SPA

Хотелът e разположен в красив залив,  на 5 км от курорта Нидри и на 12 км от столицата на остров Лефкада. IONIAN BLUE RESORT & SPA е луксозен комплекс с прекрасна гледка към морето на остров Лефкада. Архитектурата на хотела е съобразена със средиземноморския стил, а сините води на Йонийско море нежно гали бреговете ж близост до хотела. SPA центъра предлага закрит басейн с топла вода, сауна, парна баня и джакузи. За любителите на фитнеса има модерно oборудван център. Шезлонгите, чадърите и кърпите около басейна са безплатни. Обслужване по стаите, химическо чистене, детски басейн, детска площадка, водни ски, сърф и парапланер са неизменна част от хотела. Стаите в IONIAN BLUE RESORT & SPA  са комфортно  и  стилно обзаведени. Всички стаи предлагат уют и комфорт с просторни бани oборудвани с сешоар, а апартаментите и стаите собствена тераса.

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, Застрахователна полица № 03700100004662 на Застрахователно Дружество Евроинс АД,  със седалище и адрес на управление: гр. София, р-н Триадица, ул. Никола Славков